Kan Je Afvallen Met Koolhydraten Dieet ?

Kan Je Afvallen Met Koolhydraten Dieet ?

Het is een gegeven dat lieden eerder mager en fit zijn dan ongezond en te dik . Het kan weliswaar vrij ingewikkeld zijn om gezond te blijven en niet te corpulent te worden.

Belang van gezondheid

Veel ouders zijn verontrust over het figuur en de welzijn van hun kinderen . Over het algemeen wordt aanvaard dat een volslank kind gezonder is dan een rank tot enigszins schriel kind. Dit is weliswaar niet het geval. Ieder individu is verschillend gebouwd en zolang een matig en uitgebalanceerd dieet wordt gevolgd dan wordt het lichaam voorzien van allerlei stoffen die het nodig heeft en kan men dus rank en vitaal zijn. Het wordt algemeen aanvaard dat je zwaarlijvig wordt van een koolhydraten dieet. Maar dit is weliswaar niet het geval.

Wat zijn koolhydraten?

Koolhydraten zijn een energie leverancier voor ons menselijk lichaam . Koolhydraat is een collectief voor zetmeel en voor diverse suikers. Deze koolhydraten worden in ons lichaam omgezet tot glucose. Ieder persoon heeft glucose nodig om te kunnen werken . Glucose zorgt ervoor dat het menselijk lichaam kan werken en kan lopen, denken en spreken. Niet alle koolhydraten zijn even schadelijk . Daarom spreken we wel over goede en slechte koolhydraten. Slechte koolhydraten zitten onder andere in de volgende producten: aardappelen, chips, frieten, witte rijst, pasta, kaas, cornflakes, jam, suiker, bananen, frisdranken, chocolade , gedroogd fruit, maïs, gekookte wortelen, rode bieten, honing, dextrose , taart , enz. Deze producten behelzen naast koolhydraten weinig vezels die ervoor kunnen zorg dragen dat de koolhydraten razendsnel worden verteerd . Naast slechte koolhydraten hebben we ook goede koolhydraten. Deze zitten in o.a. de volgende producten:volkorenbrood en -pasta, roggebrood, erwten, linzen, zilvervliesrijst, pinda’s, fruit noten, olijven, spinazie, tomaten, paprika’s, pinda’s, komkommers, aubergines, paddenstoelen, broccoli, sla, enz.

Het belang van een koolhydraten dieet

Geloof het of niet, maar je wordt niet corpulent van een koolhydraten dieet. Het kan je juist goed doen bij de opbouw en het onderhouden van spiermassa. Bodybuilders volgen een streng koolhydraten dieet. Het is juist voor hen van het grootste waarde hun lichaam onophoudelijk te voorzien van macronutriënten buiten additioneel vetten toe te voegen aan het lichaam . Een koolhydraten dieet is de perfecte mogelijkheid voor hen.Koolhydraten zijn juist goed ! Bodybuilders zijn alleen voorbeelden, het geldt ook voor normale lieden. Je wordt dus niet corpulent van een koolhydraat dieet en het heeft zeker enkele voordelen voor je, bijvoorbeeld het onderhouden van het spiersuiker gehalte in je lichaam. Daarnaast bevordert het de afscheiding van hormonen bijvoorbeeld insuline en leptine, die een belangrijke rol spelen in het anabolisme wijze . Het is dus vanzelfsprekend dat een koolhydraten dieet niet tot overgewicht leidt. Het moet weliswaar wel verwoord worden dat er een afwijking is tussen normaal eten en overeten. Als men gebruikelijk en gezond eet dan staat er in beginsel niets in de weg om een vitaal en dun lichaam te hebben. Zoals voorafgaand vermeld volgen veel bodybuilders een koolhydraten dieet. Koolhydraten zijn erg significant bij de samenstelling en het onderhoud van spieren. Maar een koolhydraten dieet heeft niet alleen voordelen voor bodybuilders, ook gewone lieden hebben er nut bij. Een koolhydraten dieet hoeft dus niet langer als de vijand van de slanke lijn gezien te worden- het kan je juist ettelijke voordelen verschaffen .